Ми вирішили пригадати ті скандальні висловлювання Добронравова, через які він і потрапив у немилість СБУ.

Читайте також: Зеленський вперше прокоментував заборону "Сватів"

Служба безпеки аргументувала заборону Добронравова, його антиукраїнськими публічними заявами та підтримкою анексії Криму.

Про Крим

Так, у 2014 році актор заявив, що він належить до тих росіян, які радіють "поверненню Криму".

Я хотів залишитися в стороні від політики, але тут раптом ... Мені сказали, що я у списках людей, які проти приєднання Криму до Росії. Я був приголомшений. Тобто хтось десь склав якісь списки, про які я в житті не чув…Я був змушений дати пояснення цьому, що я ніяким боком не можу бути зарахований до цього списку. Я люблю свою країну і навпаки вважаю, що Крим повинен повернутися, як він і повернувся в лоно своєї Росії,
– сказав тоді Добронравов.

Окрім скандальних заяв, в СБУ звинуватили Добронравова у незаконному відвідуванні анексованого Криму з порушенням установленого Законом порядку. Тут російський актор своєї вини не визнав і заявив, що у Криму не був 5 років.

Читайте також: У Мінкультури пояснили за яких умов можуть дозволити показувати "Свати"

"Я про це не знаю, не відвідував Крим. Це знову фейки якісь, пускають же. Я вже 5 років туди не їжджу. Все затихне – будемо їздити так само, як і їздили. Я в це свято вірю і молюся", – сказав Добронравов.

Про український уряд

Після того, як актор дізнався, що йому заборонено в’їжджати на територію України, він назвав відповідне рішення "дурним".

"Я не можу витрачати свій час на коментування дурних постанов українського уряду. Мені цілком вистачає роботи і без цього", – сказав Добронравов.

До речі, з 2017 році зйомки "Сватів" відбувались в Білорусі, бо двоє головних акторів серіалу Людмила Артем'єва та Микола Добринін вже були нев'їзними в Україну через незаконне відвідування Криму.