Вітольд Фокін справляв враження людини, яка через свій похилий вік не могла у належний спосіб виконувати ті обов'язки, які на нього були покладені. Про це Денис Казанський заявив в ефірі програми "Що це було?" на 24 каналі.

До теми Без права на імпровізацію: Кравчук розповів, якою має бути заміна Фокіна в ТКГ

За словами представника ТКГ, звільнення цього політика є доказом того, що іноді потрібно просто вчасно вийти на пенсію. Фокін абсолютно щиро засмучувався, коли інтерв'ю з його участю викликали у суспільстві негативну реакцію.

Фокін не справляв враження зрадника. Політик не розумів, чому така реакція, у нього були сльози на очах. Він казав, що частково не те мав на увазі й що його слова перекрутили, а потім знову давав інтерв'ю,
– додав учасник ТКГ.

Також Казанський зазначив, що спочатку Фокіна прикривали представники ТКГ та намагались якось розтлумачити його слова. Однак з часом їм це набридло, тому політика попросили все-таки вийти на пенсію. Як зазначив Казанський, на засіданнях ТКГ Фокін нічого суперечливого не казав та майже не виступав. Здебільшого говорив Леонід Кравчук, адже у нього дуже добре це виходило.

"Часом Кравчук поводиться доволі жорстко. Я дивлюся на нього й бачу, що є ще порох у порохівницях. А от Фокін мовчав і не брав участі в дискусіях. Принаймні він точно не намагався змусити нас десь поступитися", – підкреслив Казанський.