Указ розмістили на сайті Офісу Президента, він набуває чинності з моменту публікації.

Важливо Неприємно вражені, – в Офісі Президента відреагували на скандальні заяви Фокіна

Президент Зеленський підписав указ про звільнення Фокіна 30 вересня 2020 року.

"Вивести зі складу делегації України для участі у Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна, увільнивши його від виконання обов'язків першого заступника глави делегації", – мовиться в указі.

Для Президента є принциповим, щоб усі, на кого покладено виконання функцій від імені держави, завжди керувалися у своїй діяльності та висловлюваннях національними інтересами України й чинили справедливо. Президент констатував, що Вітольд Фокін відступив передусім від справедливої оцінки тимчасової окупації Росією Криму, міста Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей нашої держави
– йдеться в поясненні на сайті Офісу Президента.

Там також додали, що "представляти державу на будь-якому рівні – це не шанс для особистих поглядів та амбіцій, це – безумовний обов'язок втілювати в життя позицію держави та інтереси українського народу".

В Офісі Президента також відзначили, що не можна назвати миром ситуацію, коли є тимчасова окупація частини нашої території, на якій діють окупаційні структури, і відсутність безпеки на цій території.

"Потрібно вивести з України всі незаконні збройні формування, їхню військову техніку, провести повну деокупацію та повернути Україні контроль над частиною кордону з Росією. Тільки це може бути шляхом до справжнього миру", – переконані в Офісі Президента.

Чим "відзначився" Вітольд Фокін

Суспільство дуже гостро відреагувало на такі заяви Фокіна. А політики одразу ж почали вимагати звільнення Фокіна.

Цікаво "Махровий ідіот", який "усіх дістав": як в Україні реагують на скандальні слова Фокіна про Росію

Цікаво, що онука Фокіна Марія познайомила дідуся із керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком. Саме дівчина нібито причетна до рішення свого родича увійти до складу ТКГ у Мінську.