Російська "Фортуна", яка вже вийшла з німецького порту Вісмар, почала рухатися на схід, де й виконуватимуться роботи, але згодом повернула назад у напрямок порту. Про це пише російський Интерфакс.

До слова Будівництво "Північного потоку-2": що відбувається у перший день відновлення робіт

Всього судно здолало 26 кілометрів від порту. Наразі немає інформації про те, чому баржа почала повертатися в порт. Станом на 00:30 ночі проти 6 грудня "Фортуна" досі перебуває неподалік від Вісмара.

На сайті Marinetraffic вже вказане нове місце прибуття судна – порт Ростока. Втім, до місця прокладання "Північного потоку-2" це все одно дуже далеко.

Коротко про відновлення будівництва "Північного потоку-2":

  • 27 листопада німецьке морське агентство повідомило про проведення підводного укладання труб на 2 паралельних нитках неназваного трубопроводу.
  • Проєктна компанія Nord Stream 2 підтвердила, що мовиться про відновлення будівництва "Північного потоку-2", наразі тільки у водах Німеччини.
  • Планували відновити будівництво з 5 грудня, та станом на кінець доби цього так і не зробили. Інше судно, яке має займатися проєктом, "Академік Черський" вже на місці будівництва.