Під час судового засідання дівчина попросила вибачення і визнала, що скоїла помилку. Про це мовиться у повідомленні L'Est Republicain.

Зауважте Чеченець обезголовив вчителя у Франції: кілька тисяч вийшли на акцію в Парижі – фото, відео

Студентка розповіла, що писала коментар під враженням від критичного відео батька одного з учнів Петі, який обурювався, що на уроках показують карикатури на пророка Мухаммеда.

Я проти того, що написала. Я не хотіла підбурювати інших людей до ненависті... Коли я зрозуміла свою помилку, то самостійно все видалила. Я не знаю, що зі мною сталося. Мене так не виховували,
– зізналася дівчина.

Правоохоронці вилучили та дослідили комп'ютер і смартфон студентки, проте не виявили жодних зв'язків із терористами. Прокурори висловили сподівання, що у дівчини був момент божевілля.

Суд також зобов'язав студентку за свої гроші пройти курс громадянської поведінки, на якому розкажуть про цінності французького суспільства.

Вбивство Самуеля Петі: деталі

  • 16 жовтня вчителя історії та географії Самуеля Петі обезголовив ножем студент чеченського походження. Причиною вбивства стало те, що вчитель показував на уроках карикатури на пророка Мухаммеда.
  • Вбивцю застрелила французька поліція через відмову кинути зброю.
  • Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що ісламістам у республіці не буде спокою.