Мітинги влаштували у Парижі та інших містах. Про це повідомляє Le Figaro.

Читайте також Застосували сльозогінний газ: у Франції поліція демонтувала наметовий табір мігрантів, – фото

Перед Національною асамблеєю у Парижі зібрались кілька сотень людей. Зокрема, профспілки, ЗМІ та правозахисники. Однак пізніше протести переросли у сутички. Поліція застосувала сльозогінний газ та водомети.

У Тулузі на вулиці вийшли близько 1300 людей. Було багато учасників руху "жовтих жилетів". Проти них теж застосували сльозогінний газ.

В інших містах також відбувались протести, однак – без інцидентів. Наприклад, у Ліоні, Марселі, Гренболі.

У чому справа

  • Французи протестують проти законопроєкту, який забороняє поширювати фото з правоохоронцями, якщо їх можна впізнати. Автори проєкту переконують, що поширення фото створюють ризики для "фізичної та психічної недоторканості" правоохоронців.
  • Однак французи зауважують, що закон перешкоджатиме людям, зокрема, журналістам знімати дії поліції під час протестів. Також через заборону не можна буде контролювати, чи не перевищує поліція свої повноваження.
  • Міністр внутрішніх справ Жераль Дарманен наголошував, що не заборонятимуть знімати поліцію під час виконання обов’язків. Однак, за його словами, у ЗМІ та соцмережах обличчя правоохоронців потрібно буде розмити.

До речі У Франції поліція накрила вечірку: серед 300 гостей були хворі на COVID-19 – відео