Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про нові обмеження, які почнуть діяти з 17 жовтня, повідомляє The Guardian. Комендантська година триватиме щонайменше чотири тижні.

Дивіться також Уряд опублікував постанову про нові обмеження карантину: що зміниться

Порушників нових карантинних норм штрафуватимуть правоохоронці. "Вартість" прогулянки нічним містом – 135 євро. Як стверджує Макрон, метою запроваджених заходів безпеки є зниження кількості заражень на день до цифри у 3-5 тисяч.

Через введені норми держава надаватиме підтримку підприємцям, які страждатимуть від комендантської години.

На які міста розповсюджуватиметься комендантська година

З 21:00 по 6:00 влада заборонить з'являтись на вулиці мешканцям Парижу, Марселю, Ліону, Тулузи, та Лілю, а також ще трьох великих міст.

Наскільки погіршилася ситуація із коронавірусом у Франції

14 жовтня у міністерстві охорони здоров'я країни заявили про 22 950 нових випадків зараження COVID-19. Пацієнтами із підтвердженим діагнозом зайняті лише 32% ліжок інтенсивної терапії. І навіть попри такі запаси медичної системи уряд Франції відновив дію надзвичайного стану в охороні здоров'я.

Коронавірус в Україні: головне

  • В Україні вже декілька днів підряд фіксують найбільший добовий приріст інфікованих COVID-19 від початку пандемії. Так, за кілька попередніх днів кількість нових випадків перевищувала 5 тисяч.
  • Загалом в Україні станом на 14 жовтня зафіксували 276 177 випадків COVID-19, з них летальних – 5 229.