За словами Фюле, відкриття Європейського Союзу для громадян країн “Східного партнерства” дасть змогу отримати доступ до поліпшеної й модернізованої освіти і кращих можливостей для отримання хорошої роботи.

"Ще одна важлива сфера - це збільшення мобільності: це пересування людей, комунікація й обмін культурною спадщиною, можливість для студентів і аналітиків навчатися і працювати за кордоном. Учора комісія запропонувала безвізовий режим - Шенгенську зону для молдавських громадян, зараз ця ідея обговорюється в Європейському парламенті й у Раді. Молдова показала, як це може бути, тому Україна й Грузія не повинні залишатися позаду", - сказав єврокомісар.

За переконаннями Президента Віктора Януковича, незабаром громадяни України зможуть подорожувати в ЄС без віз.

Зауважимо, вчора голова делегації Європарламенту зі співпраці з Україною Павел Коваль написав на своєму Твіттері, що для підписання Угоди ЄС потрібно чітко заявити, що візи для українців буде скасовано. “Сьогодні треба чітко сказати українцям – візи до ЄС буде скасовано”, - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні у литовській столиці Вільнюсі розпочався дводенний саміт програми Євросоюзу "Східне партнерство".

На переконання глави МЗС Литви Лінаса Лінкявічюса, в України ще є час змінити своє рішення стосовно Угоди про асоціацію з Євросоюзом.