Про це вона заявила в ефірі 24 каналу.

Читайте також: Чому НАБУ не реєструє всі заяви, які надходять до бюро

"Газова справа Онищенка" стала однією з перших, розслідуваних НАБУ. На даний час вже стосовно чотирнадцяти фігурантів цього провадження скеровані обвинувальні акти до суду. Для руху далі потрібні відповідні вироки, рішення суду у цих справах. Сам Онищенко наразі переховується з метою уникнення кримінальної відповідальності в Європі.

В ході слідства нами були відслідковані грошові потоки, грошові транзакції, які відбувалися. Можна сказати, що основні активи були використані на придбання певних товарів, послуг, на обслуговування літаків, купівлю коней,
– зазначила детектив НАБУ Надія.

Що таке "газова справа"? Це умовна назва кримінального провадження за фактом розкрадання державних коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з публічним акціонерним товариством "Укргазвидобування". ПАТ "Укргазвидобування" є найбільшою українською компанією, що займається видобутком природного газу та газового конденсату, і в ходить до структури національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Газова справа – одна з перших справ, яку розслідували детективи НАБУ спільно з прокурорами САП. Організатором цієї корупційної схеми, за даними слідства, виявився народний депутат України VII – VIII скликання Олександр Онищенко. ЗМІ часто називають це кримінальне провадження "справою Онищенка" – за прізвищем її організатора, а саму схему "газовою" чи "схемою Онищенка". Наслідком дії цієї корупційної схеми стали збитки державі у розмірі приблизно 3 мільярдів гривень.

Відео інтерв'ю з Надією Полховською в програмі "Справа детектива" з Олександрою Дрік