Тому російська компанія вирішила запросити представників Національного нафтогазового холдингу "Нафтогаз України" до Москви. Адже чинний контракт "Нафтогазу" і "Газпрому", який передбачає обов'язковий транзит російського газу через територію України, діє до кінця 2019 року, повідомляє УНІАН.

При цьому заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв так і не повідомив, про який обсяг постачання газу через територію України може йти мова.

"Те, що певні обсяги можуть залишитися для транзиту через Україну - це так. Але масштаб цих обсягів буде залежати, в тому числі від умов, які можуть бути запропоновані і узгоджені з українською стороною", – заявив Олександр Медведєв.

Читайте також: В "Нафтогазі" розповіли, як зміниться ціна на газ для України після рішення Стокгольмського арбітражу

Слід зазначити, що транзит російського газу через українську газотранспортну систему в 2016 році зріс на 23% порівняно з 2015 роком – до 82,2 мільярда кубометрів. У січні-квітні 2017 року транзит збільшився порівняно з січнем-квітнем 2016 року на 23% – до 30,5 мільярда кубометрів.

Наприкінці травня голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що після січня 2020 року транзит газу через Україну буде знижено до 15 мільярдів кубометрів газу на рік.