Сайт 24 каналу підготував огляд цієї стрічки.

Читайте також Фільм "Відьми" відзначився скандалом: чому стрічку гостро розкритикували

За сюжетом, маленький Чарлі втрачає батьків і його опікункою стає бабуся – мудра жінка, яка знає все про відьом – лисих істот з довгими руками-лапами, обрубками замість ніг і бажанням знищити всіх дітей. Коли хлопчик зустрічає у місцевому магазині панянку зі змією і цукеркою-приманкою, стає зрозуміло: за ними стежать.

Отже, щоб врятуватися від злих чар, бабуся з онуком переїжджають до розкішного готелю, куди нібито відьми точно не поткнуться: як говорить історія, вони займають лише знедолених дітей з бідних районів. Однак, за збігом обставин, саме у цей час у готелі повинні відбутися збори благодійників. Тобто "благодійниць" – з посмішками до самих вух (буквально), алергією на часник та чудернацьким акцентом. На чолі групи – Верховна Відьма, яка, як дізнаємося згодом, зібрала тут свій клан не просто так, а щоб презентувати підступний план з перетворення ненависних їм дітей усієї планети на мишок.

Відьми
Події відбуваються у 60-х / кадр з фільму

Фільм "Відьми" знятий за мотивами роману Роальда Дала. Головна героїня – Енн Гетевей – прекрасно вжилася в роль очільниці відьом і їй, без сумніву, вдалося прикувати до себе всю увагу глядачів. Бездоганна міміка акторки захоплює і страшить водночас – ідеально, як для "геловінського" фільму. Актриса постала у новому для себе образі і, варто зазначити, впоралася з ним на 10/10.

Творцям повністю вдалося передати атмосферу тих часів: музика, вбрання, діалоги героїв та інтер'єр будинків переносять нас у Америку кінця 60-х. Яскравий грим та костюми чіпляють, тоді як гіпертрофована гра акторів дещо відштовхує.

Простежується, що тут мали на меті в міру повеселити і полоскотати нерви глядачам, однак в цілому картина – слабка за емоціями. Деякі жарти звучать швидше безглуздо, аніж смішно. Не пошкодували і спецефектів, частина з яких – дійсно моторошні, як для по суті дитячого фільму.

Відьми
Відьми виглядають дійсно страхітливо

Увесь час юним глядачам намагаються донести цілком зрозумілу мораль: не важливо, який ти зовні, головне – що всередині.

В цілому, фільм вартий перегляду під Геловін з дітьми (12+) хоча б через потужний акторський склад та власне сюжет, але очікувати чогось "над" від стрічки, все ж, не потрібно.

Дивіться трейлер фільму: