Так само Матіоса звільнено і з посади заступника генерального прокурора, зазначається у відповідному указі на сайті ГПУ.

Цікаво: Руслан Рябошапка: з НАЗК в крісло Генпрокурора

Військового прокурора відправили у відставку через положення про проходження військової служби. Крім того, відповідний лист до ГПУ надіслали з Міністерства оборони України.

Цим указом Анатолія Матіоса так само повністю виключили зі списків особового складу Генеральної прокуратури України. Прокурора направлено у розпорядження Міністерства оборони України, де буде вирішуватися питання про подальше проходження військової служби.

Анатолій Матіос попрощався з колегами і відомством у себе на Facebook-сторінці. Він згадав про перстень царя Соломона із написом "І це мине". За його словами, він завжди у житті і кар'єрі пам’ятав про ці слова.

Єдине, що хочу сказати – це велике спасибі всім, хто був та служив зі мною поряд! Тим офіцерам, хто всі ці п'ять років війни ніс величезний тягар служби у лавах військової прокуратури! Колеги та офіцери, дякую вам! Честь маю,
– підсумував Матіос.

Що відомо про Анатолія Матіоса?Анатолій Матіос працював на посаді головного військового прокурора України з 27 серпня 2017 року. До цього протягом 9 років працював на різних посадах в управліннях Служби безпеки України. Має військове звання генерал-лейтенанта юстиції.

Однією з найгучніших справ Анатолія Матіоса було затримання за його участю львівського судді-хабарника Ігоря Зварича. Тоді "служителя Феміди" ув'язнили на 10 років.