В НАТО вітають усі дії по розведенню, які спрямовані на мирне врегулювання конфлікту. Про це генеральний серкретар Єнс Столтенберг сказав на спільній пресконференції з віцепрем'єром України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою в Одесі, пише "Інтерфакс".

Дивіться також: Як розводить війська біля Золотого Україна та окупанти – відео та фото

"Ми побачили певний прогрес у Станиці Луганській і хотіли, щоб цей приклад наслідували", – сказав він.

Водночас генсек зазначив, що ще багато чого треба зробити для мирного врегулювання. Так, режим припинення вогню порушується, а спостерігачі СММ ОБСЄ не завжди мають повний доступ до території Донбасу.

Ми в НАТО підкреслюємо, що Росія несе чітку відповідальність за імплементацію мінських угод. Вона повинна вивести всі війська з території східної України і припинити дестабілізацію України,
– наголосив Столтенберг.

Зазначимо, протягом 30-31 жовтня північноатлантична рада НАТО з офіційним візитом перебуватиме в Україні. За ці два дні керівництво НАТО відвідає Одесу і Київ, де зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, військовими, громадськими активістами, міністрами та депутатами Верховної Ради.

Розведення сил у Золотому-4: основне
  • 1 жовтня на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську сторони домовились про початок розведення військ у селі Петрівське на Донеччині та місті Золоте на Луганщині.
  • У заплановану дату, 7 жовтня, воно так і не почалось – окупанти не припиняли обстріли. Для початку розведення військ протягом 7 діб перед цим на ділянці розведення обидві сторони повинні були дотримуватися режиму тиші.
  • Процес відновили 29 жовтня – все триватиме 3 дні. Розведення відбувається з обох сторін – на один кілометр від позицій;
  • Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ вже підтвердили початок розведення сил і засобів у Золотому-4, на підтвердження старту розведення у Золотому вони запустили сигнальні ракети;
  • Ветерани-добровольці, що перебувають у Золотому, заявили, що розведення тут у жодному разі не можна проводити, оскільки обстріли не припиняються.
  • У день початку розведення під Офісом Президента активісти "Руху опору капітуляції" провели акцію "Ні кроку назад".

Знайте більше: Старт розведення у Золотому – напередодні бойовики обстріляли житлові будинки, фото

розведення сил на донбасі
Якою може бути ситуація на Донбасі після розведення сил / Інфографіка 24 каналу