Рада не встигне ухвалити бюджет до грудня

Таку думку висловив голова парламентського Комітету з питань фінансів Данило Гетманцев. Про це повідомили у виданні Укрінформ.

Важливо Рада схвалила попередні зміни до Держбюджету-2021: основні цифри

У регламентованому Бюджетному кодексі вказано кінцевий термін, до якого потрібно ухвалити Держбюджет на наступний рік. Вказано, що це потрібно зробити до 1 грудня 2020 року.

На думку нардепа, у строки проєкт у цілому ухвалити неможливо.

Ми не вкладемося у встановлений Бюджетним кодексом строк. Це вже очевидно, на жаль. Ми повинні вибачитися перед людьми, що не дотримуємося цього строку,
– зазначив Гетманцев.

Коли Рада все ж розгляне бюджет-2021

Як зазначила у ефірі одного з українських телеканалів заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, Верховна Рада розгляне проєкт державного бюджету на 2021 рік у цілому в середині грудня. Про це повідомляє 24 канал.

"Я з самого початку дивилася на це більш реалістично, якийсь нормальний дедлайн – це середина грудня, прийняття бюджету в цілому ", – каже народна обраниця.

За її словами, 20 листопада парламент очікує отримати від уряду бюджетні висновки до другого читання.

"Це ті зміни, які вони пропонують до другого читання. На початку грудня збереться бюджетний комітет, їх обробить, і направимо їх до зали", – пояснила Кравчук.

Що передувало

Напередодні документ розглянув профільний комітет парламенту та вніс певні висновки й пропозиції. Проєкт головного кошторису України Кабмін затвердив ще 14 вересня.

Друге читання має відбутися лише після отримання проєкту бюджету від Кабінету міністрів. А парламент отримає його тільки на початку грудня.

Зверніть увагу Ситуація дуже небезпечна, – Фурса про головні проблеми бюджету-2021

бюджет
Що передбачає Державний бюджет на 2021 рік / Інфографіка 24 каналу