Що про ліквідацію "Гіві" повідомив Сугерей

Сугерей у коментарі "Цензор.НЕТ" розповів, після ліквідації свого товариша "Мотороли" "Гіві" взагалі боявся кудись вийти. Він був дуже велелюбним, і до його офісу йому завжди завозили дівчат.

До теми! Терорист Бородай розповів подробиці ліквідації Захарченка, Гіві та Мотороли

Зрештою, туди проникла наш агент – така відома білявка. Заклала вибухівку, і зранку спрацював цей пристрій,
– додав Сугерей.

Він зауважив, що на операцію з ліквідації "Гіві" пішло 10 днів. Більше подробиць агент СБУ не повідомив.

Додамо, що Сугерей був тим, хто забезпечував для дівчини відхід і прикриття після виконання спецзавдання.

Ім'я агентки СБУ: версія пропагандистських ЗМІ

Раніше російські пропагандисти повідомляли, що у розташування штабу "Сомалі" (загін "Гіві") пройшла 20-річна студентка Київського університету культури Анастасія Петріга. Саме вона і залишила в офісі "Гіві" вибуховий пристрій. У дію цю вибухівку привели дистанційно.

У коментарі пропагандистським ЗМІ, так званий спецслужбовець "ДНР" розповів, що після того, як ліквідували "Гіві", Петріга швидко покинула територію фейкової республіки. Зараз її окупанти розшукують.

Анастасія Петріга

Колишня так звана заступниця штабу "Сомалі", зі свого боку Оксана Дорош, переконує, що Петріга нав’язувалася сама – телефонувала та намагалася зустрітися з "Гіві". Натомість ватажок бойовиків не був ініціатором цих зустрічей.

За словами Дорош, перед тим, як потрапити на базу "Сомалі", всіх на прохідній ретельно перевіряли. Але Петрігу ніхто не перевіряв. Власне, Дорош її і провела через КПП. Вона, каже, що її попросили це зробити та це було з дозволу командира.

Деталі ліквідації "Гіві" від Сугерея: що кажуть у СБУ

У Службі безпеки заявили, що Олег Сугерей у них не служить і ніколи не служив. А інформацію, яку він оприлюднив, у спецслужбі назвали неправдивою.

Крім того, у СБУ попросили журналістів ретельніше перевіряти джерела.

Радимо ознайомитися! Більше не "Лєнка Каністра": як змінилася дружина "Мотороли" після його смерті – фото вражають

У 2018 році головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов наголошував, що "Гіві" ліквідували українські спецслужби. За його словами, спецоперацію планували та готували два роки, оскільки дістатися до "Гіві" було непросто.

Спочатку говорили про постріл з вогнемета, але відстріляного тубуса ніхто не показував. Так що цілком ймовірно, що це могла бути і міна. Кимось встановлена, тим, кого провели до Гіві, хто зумів встановити міну та піти перед вибухом, і активувати бомбу в потрібний момент",
– зазначав він.

Ліквідація "Гіві": коротко

  • Ватажка бойовиків ліквідували 8 лютого 2017 року.
  • Окупанти переконували, що "Гіві" вбили з допомогою вогнемета "Шмель". Але він є виключно на озброєнні армії Російської Федерації.
  • Одразу після смерті "Гіві" бойовики заявили, що у вбивстві підозрюють радника МВС Зоряна Шкіряка.
  • Згодом до російських ЗМІ звернувся боєць із батальйону "Сомалі", який і зізнався у вбивстві їхнього ватажка.
  • Крім того, терористи висували версію, що за смертю "Гіві" стоїть співробітник Служби безпеки України.