Водночас сам Гусєв на своїй фейсбук-сторінці не зміг ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію. Він лише зазначив, що є частиною команди президента Зеленського, а відтак – саме той визначає його місце роботи.

Дивіться також Зеленський звільнив главу Хмельницької ОДА Дмитра Габінета: хто його замінить

Також Гусєв підтвердив, що кілька разів обговорював із главою держави питання реформування оборонно-промислового комплексу і посилення усього сектору національної безпеки та оборони.

Про призначення Гусєва Кошкіна написала у своєму телеграм-каналі.

Юрій Гусєв очолив Укроборонпром. Рішення прийняте остаточно, зараз оформляються документи, о 17 вечора буде щось на зразок невеликого представлення колективу (наскільки це зараз можливо). У Херсонську область нового главу ОДА призначати поки не будуть, на господарстві – як виконувач обов’язків – на кілька місяців залишиться один із заступників Гусєва,
– написала вона.

Що відомо про Юрія Гусєва: коротко

  • Гусєв є президентом ГО "Міжнародне об'єднання Земляцтво Херсонщини", до ради якого входить колишній очільник ОДА Андрій Гордєєв, а також голова облради Владислав Мангер, підозрюваний у вбивстві Катерини Гандзюк.
  • В 2015 – 2016 роках Гусєв обіймав посаду заступника міністра оборони України. Він фігурував у справах про завищення ціни під час закупівлі палива для армії, а також про будівництво квартир для військовослужбовців.
  • Раніше Гусєв був 41-м номером у списку кандидатів від "Слуги народу" у Верховну Раду.