Міністерка розвитку громад та територій Олена Бабак в інтерв'ю 24 каналу пояснила, хто ці люди і чому вони хочуть дискредитувати роботу міністерства.

До теми: В Україні модернізують 1000 багатоповерхівок у 2020 році

За її словами, зміна роботи в напрямку містобудування стала дискомфортною для певних осіб.

Тому вони намагаються дискредитувати саме мою діяльність. Я їм незручна,
– пояснила Бабак гнівні публікації проти міністерства.

Вона припускає, що причетними до цього можуть бути ті люди, чиї інтереси постраждають внаслідок анулювання дозволів на незаконні будівництва.

"Я тільки скажу, хто може бути в цьому зацікавлений, в широкому значенні. Це ті люди, які до приходу цього уряду, наприклад, отримали дозволи на виконання будівельних робіт ще за тої архітектурно-будівельної інспекції, за того менеджменту", – пояснила міністерка.

Вони знають, що ці дозволи були видані з порушенням містобудівних умов і обмежень; що, можливо земельні ділянки, на яких буде з часом розпочато будівництво, не відповідають цільовому призначенню, на яке надано дозволи,
– наголосила Бабак.

За її словами, ці люди розуміють, що прийде час, коли їм треба буде ставити паркани, рити котловани – і тоді почнеться бунт активістів проти цих дозволів. Вони розуміють, що міністерство про це знає, і вони розуміють, що вже треба щось вирішувати.

Цікаво: Про зміни у Мінрозвитку, першу зарплату та особисте життя: інтерв'ю з Альоною Бабак

Більше того – додала Бабак – дехто бачить, що міністерство вже встигло анулювати певні дозволи на незаконні будівництва, і багатьом людям це не сподобалося.

"А я розумію, що такі анулювання можуть бути і надалі... Щодо двох попередніх будівельних майданчиків, де ми анулювали дозволи на будівництво, також був дуже серйозний активний рух людей проти", – пояснила міністерка.

Щодо того, що люди вже інвестували в ці земельні ділянки і в дозволи, Бабак зазначила наступне: "Добре, ви інвестували, але так чи інакше життя продовжується, інвестиційні процеси продовжуються. Треба дивитися на перспективу. Будуть нові бізнесможливості для нового правильного законного будівництва".

Дивіться відео: Альоною Бабак про дискредитацію роботи міністерства

Читайте повний текст ексклюзивного інтерв'ю та дивіться відео розмови скоро на сайті 24 каналу.