Про це він заявив в ефірі "Польського радіо".

"Україна відмовляється від реалізації деяких двосторонніх домовленостей. Через кілька років після початку польсько-українського діалогу у взаєминах немає прогресу", – заявив Ващиковський.

За словами міністра, Польща не веде суперечку з Україною, однак за результатами багаторічного діалогу не можна говорити про прогрес. У той же час він підкреслив, що Польща підтримує європейські прагнення України, а також засуджує незаконну анексію Криму.

Читайте також: Україна стала найбільш заклятим ворогом Польщі, – польські ЗМІ

Крім того, за словами Ващиковського, відновлення відносин між країнами залежить від української сторони. А заборона на в'їзд до Польщі деяких громадян України є симетричним заходом, прийнятим у відповідь на антипольські рішення української влади.

Нагадаємо, Польща заборонила в’їзд у країну Святославу Шереметі – відповідальному секретарю Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій. Це відбулося після зустрічі у Польщі українських чиновників та дипломатів, де домовилися про співпрацю в питаннях історичного минулого. У Міністерстві закордонних справ України провели розмову з послом Яном Пєклом щодо недопуску відповідального секретаря Святослава Шеремети до Польщі. У самій Польщі вже відреагували на таку заборону. А на марші націоналістів у Варшаві її учасники несли банери про Львів та Вільнюс.