Згідно з скріншотами, які потрапили в інтернет, у веб-версії Gmail з'являться п'ять "скриньок", в які автоматично будуть зберігатися листи: Primary ("Головні"), Social ("Соціальні"), Promotions ("Пропозиції"), Updates ("Оновлення") і Forums ("Форуми").

На вкладці Primary будуть зібрані всі листи, які не потрапляють в жодну з категорій. Social відведуть для будь-яких повідомлень, пов'язаних із соціальними сервісами (Facebook, Foursquare, Google, Twitter, Zynga тощо); Promotions - для повідомлень від інтернет-магазинів, знижок і купонів, а Updates - для важливих листів про заброньовані послугах, оповіщень про вильоти і неоплачених чеків. Нарешті, в Forums з'являться повідомлення, якщо ви підписані на розсилки або "пости" на форумах.

Окрім цього, на одному зі слайдів, показаних для розробників під час конференції Google I/O, було відмічено нове меню, яке висувається зліва в Android-клієнті Gmail. З нього можна швидко отримати доступ до вибраних, важливих або відправлених листів, а також чату.

Не виключено, що перероблений Gmail з'явиться разом з версією Android 4.3. Оновлена ​​прошивка може вийти в червні.