Виробник шин Michelin та компанія Maxion Wheels розробили диски під назвою Acorus, які створили спеціально для безпілотних шатлів Navya Autonom Cab. Про це йдеться у програмі "Авто24" на 24 каналі.

Цікаво Rolls-Royce випустив ексклюзивні купе із таємним посланням: унікальні фото, відео

Acorus – це фактично гнучкий диск, який здатен повертати собі початкову форму після деформації. Найголовніше – для нього можна використовувати звичайні шини, навіть з меншим дорожнім профілем. Адже диск вміє розсіювати енергію удару, вберігаючи таким чином гуму від пошкодження. Разом з тим, Acorus зменшує удари від ям, які відчувають пасажири.

Гнучкий диск
Гнучкий диск / Фото MotorGlobe​

Гнучке колесо з технологією Michelin Acorus складається з основної жорсткої алюмінієвої частини, подібної простому колесу, і двох гумових фланців, які якраз і амортизують удар. Ймовірно, такий диск стане доступним і для звичайних легкових авто.

Також у випуску:

Британський Jaguar готується поховати малоуспішні моделі XF та XE і замінити їх згодом одним седаном чи навіть хетчбеком.

Абт ганятиметься за китайську команду Nio, і займе місце пілота в болідах марки в 6 останніх гонках сезону 2019-2020 Формула E.

Дивіться відео програми "Авто 24":