Нацбанк має власну стратегію комунікацій, яку обов'язково повинні дотримуватися всі працівники установи, пояснив Кирило Шевченко в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

До слова Недовіра та догани Рожковій і Сологубу: голова Ради НБУ пояснив, за що їх оголосили

Це означає, що ми як команда однодумців у Національному банку маємо дотримуватися єдиної позиції, уникаємо розбіжностей у комунікаціях,
– пояснив очільник регулятора.

Він підкреслив, що неузгодженість членів однієї команди формує неправильні очікування в учасників ринку. Відтак це не сприяє побудові довіри до дій Нацбанку.

Крім того, Кирило Шевченко запевнив, що догану винесли через порушення внутрішніх процедур. Мовляв, політичний тиск тут ні до чого.

Як на догану відреагували в МВФ:

  • Представник Міжнародного фонду в Україні Йоста Люнгман наголосив, що критерії управління НБУ розробляли в консультаціях з фахівцями МВФ упродовж попередніх програм, які Фонд підтримував.
  • "Ці засади спрацювали як на користь НБУ, так і в цілому для економіки України. Їх дотримання посилило довіру до НБУ як до незалежного та професійного центробанку, надавши політиці Нацбанку більшої надійності та ефективності", – заявив Люнгман.