Степан Барна опублікував відеозвернення у себе на Facebook-сторінці.

Читайте також: Вибори президента України-2019: офіційні результати

Він зазначив, що як тільки відбудеться інавгурації нового президента, то він одразу "покладе перед ним заяву про відставку". Барна додав, що буде допомагати розвитку Української держави. Він виступив категорично проти приходу в політику тих людей, "які знищували Україну впродовж останніх років".

Згідно з Законом "Про місцеві адміністрації", після обрання нового президента України всі голови ОДА працюють на своїх посадах до призначення нових очільників адміністрацій.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна йде у відставку: дивіться відео

Про відставку також оголосили очільники Львівської та Миколаївської та Закарпатської облдержадміністрацій.

Що відомо про Степана Барну?

Він український громадсько-політичний діяч. Член партії "Блок Петра Порошенка". Колишній Народний депутат України 8-го скликання. Співголова МДО "Депутатський контроль" та голова Тернопільської ОДА.

З 5 березня 2005 року – член політичної партії "Народний Союз Наша Україна", член Президії ради партії, а з квітня 2005 року член Президії та ради ТОО партії "Народний Союз Наша Україна". Був координатором громадського руху "За Україну!". Діяч ГО "Зарваницька ініціатива".

Активний учасник Євромайданів у Тернополі та Києві. Під час виборів до Верховної Ради України 26 жовтня 2014 року — № 65 у списку "Блоку Петра Порошенка". Від 4 грудня 2014 — народний депутат України. Від 2 квітня 2015 — голова Тернопільської обласної державної адміністрації. Вперше в історії Тернопільщини нового очільника області особисто представив Президент України.

Певний час Барна суміщав депутатський мандат з посадою голови Тернопільської облдержадміністрації, а 13 травня 2015 року був позбавлений мандату Верховною Радою.