Про це повідомляє прес-служба Нацполіції у Харківській області.

Читайте також: Вбивство судді Трофимова у 2012-му: правоохоронці отримали свіжі відомості щодо злочину

Як з’ясували правоохоронці, загиблим виявився 45-річний харків’янин, який перебував у розшуку з 7 жовтня як зниклий без вісті.

Також стало відомо, що раніше чоловік працював у міліції інспектором патрульної служби, але не пройшов переатестацію та його було звільнено з органів внутрішніх справ. Останнім часом він ніде не працював і зловживав спиртними напоями.

За словами брата загиблого, свого родича він бачив востаннє 4 жовтня – тоді чоловіки посварилися, потерпілий кинув мобільний телефон і пішов з дому. Після цього випадку живим родина його не бачила.

"До працівників карного розшуку надійшла оперативна інформація про те, що у день зникнення загиблого бачили у компанії двох чоловіків, які проводили час за пляшкою. Поліцейські встановили їхні особи. Це житель Великобурлуцького району та його 20-річний син. 13 жовтня їх затримали. За місцем мешкання на балконі у коробці поліцейські виявили голову убитого чоловіка, а також вилучили інші речові докази", – додають у поліції.

Харків, Кримінал, жорстокість, вбивство, алкоголь
За підозрою у вчиненні злочину правоохоронці затримали двох чоловіків: батька та сина

Начальник головного управління Національної поліції у Харківській області Олег Бех, зі свого боку, розповів, що затримані вже надали свідчення.

За їхніми словами, 4 жовтня вони випадково познайомилися із 45-річним харків’янином. Разом на вулиці вживали алкоголь. Ввечері чоловіки запросили нового знайомого до себе додому. Під час застілля хазяїн помешкання посварився із гостем та убив його ударом ножа у шию. Наступного дня батько почав відрізати від тіла загиблого шматки м’яса. Сину він пояснив, що таким чином необхідно приховати сліди злочину та позбутися тіла. При цьому, за свідченнями хлопця, батько відварював людське м'ясо та їв. 10 жовтня до чоловіків зателефонував родич з райцентру та повідомив, що хоче найближчим часом їх навідати. Зловмисники винесли тіло з дому, кинули його біля підвалу та закидали мішками зі сміттям,
– констатував він.

Наразі триває встановлення усіх обставин злочину. Також затриманих правоохоронці перевіряють на причетність до скоєння інших тяжких злочинів на території Харківської області, особливо пов’язаних із фактами без вісті зниклих людей.

Моторошне вбивство екс-правоохоронця у Харкові: коментар поліції

Нагадаємо, на Дніпропетровщині має відбутися суд над чоловіком, який, застосовуючи насильство, ґвалтував дівчат, а потім їх убивав, а тих його жертв, яким вдалося уникнути зґвалтування, грабував.