Про це міністр зазначив в ефірі телеканалу "Інтер", пише "Інтерфакс-Україна".

"Я кілька годин тому розмовляв з Куртом (спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер – 24). Ми погодили основні параметри нашої позиції. У нас фактично готовий текст резолюції, наш проект. Це і Сполучені Штати, і Німеччина, і Франція, працюємо і з Великобританією. Ми знаємо основні елементи нашої позиції. У нас є план, яким чином тиснути далі", – сказав Клімкін.

Читайте також: Російська армія на Донбасі з'явилася ще у березні 2014-го, – заступник міністра

Разом з тим, глава МЗС зазначив, що питання, коли миротворча місія прибуде на Донбас та скільки представників нараховуватиме, поки не розглядалось.

Будемо обговорювати це дещо пізніше. Це залежить від того, чи просунемо ми логіку цієї резолюції. Що стосується кількості, то розмови ведуться, і у нас є чітка позиція, скільки потрібно (миротворців), щоб "тримати" весь Донбас,
– додав міністр.

Також Клімкін прокоментував інформацію The Wall Street Journal щодо плану США розмістити на окупованому Донбасі 20 тисяч іноземних миротворців ООН.

"Щодо кількості – от я може скажу таку річ контраверсійну – це не головне. Головне – це перекрити кордон. Це означає, що російські війська і найманці виходять, і тоді ми визначимось, яким чином ефективно контролювати деокуповану територію. Ми розмовляємо, звичайно, і про кількість. Розмовляємо про склад, і там за визначенням не має бути російських військ. Ми будемо дуже обережно до того підходити, щоб і тих, кого Росія може використовувати там, за визначенням не опинилося", – підсумував він.