Скандальне привітання військових у Конотопі

Читайте також: Український моряк із затриманого Росією риболовецького судна повернувся в Україну: відео

У Конотопі, що на Сумщині, з нагоди Дня захисника України ветеранів війни на Донбасі привітали відеороликом, на якому було зображено бойовиків, їхніх ватажків та ворожу пропагандистську символіку.

На захід у місцевий палац культури запросили близько півтисячі ветеранів війни, поліцейських і військовослужбовців.

Під час танцювального номеру на великий екран було виведено фрагменти з пропагандистського кліпу однієї з російських співачок, відтак глядачі побачили ватажків бойовиків, зокрема вже ліквідованого Олександра Захарченка, а також символіку псевдореспублік.

Фрагмент з кліпу, який на урочистостях до Дня захисника побачили воїни АТО

Спочатку це було непорозуміння. Хотілося зрозуміти, як таке могло статися, що на такому концерті з’явилося таке відео. Злість, обурення було,
– зауважив ветеран Богдан Войцеховський.

Як з’ясувалося за підсумками термінової наради у міськраді, концерт організувало управління культури, щоправда, звідки взялося провокативне відео, його керівник Олена Шинкаренко зрозуміти не може – каже, що на репетиції цього матеріалу не було.

Читайте також: На молебень у Києві людей привозили автобусами: фотодоказ

Сергій Заралей, директор будинку культури, який займався відеосупроводом танцювальних номерів, зі свого боку, пояснив все технічним збоєм програми та неуважністю монтажерів.

Це була тематика, пов’язана з війною на сході солдат АТО, але хтозна чого полетіла програма, і ми вже у день заходу, це було годин у 12, а концерт на чотири – і я бігом-бігом з інтернету качав,
– зазначив чоловік.

За фактом події розпочато кримінальне провадження – умисні дії, спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Наразі працівники поліції, СБУ та прокуратури встановлюють організатора цієї провокації та з’ясовують обставини.

Тітушки у Києво-Печерській лаврі

Працівники поліції затримали 122 чоловіка спортивної зовнішності на території Києво-Печерської лаври.

Читайте також: Україна – "розмінна монета": які країни використовують Київ і хто є його союзником

Група чоловіків спортивної зовнішності різного віку зранку зосередилася на території монастиря. Через це віряни поскаржилися в поліцію.

Віруючі поскаржилися, що ці хлопці створюють штовханину перед Успенським собором. Вони явно не молитися туди прийшли,
– розповів свідок подій.

За його словами, затримані не чинили опір і добровільно сіли в автозаки. Групу з 66 людей було відправлено в районні відділення поліції, де в них перевірять документи та відправлять додому.

Решта 56 досі перебувають перед входом в лавру, їх заблокували бійці полку поліції особливого призначення.

Авіакатастрофа у Німеччині: літак приземлився на натовп людей

У Німеччині у федеральному регіоні Гессен сталася авіакатастрофа. Літак впав у натовп із людьми. В результаті інциденту загинуло 3 людей, серед них – дитина, ще 8 отримали поранення.

Легкомоторний літак Cessna впав на натовп людей у федеральній землі Гессен. В результаті трагедії загинули три людини (попередньо – 2 жінки та 10-річний хлопчик),
– пишуть німецькі ЗМІ.

Зазначається, що травми отримали 8 осіб, їх госпіталізували.

Читайте також: Ураган "Леслі" вирує у Португалії: вражаючі фото та відео кількаметрових хвиль

За попередньою інформацією, інцидент стався на горі Вассеркуппе, коли пілот не зміг з першого разу зайти на посадку і йшов на друге коло. Літак не встиг набрати висоту, пробив огорожу і влетів у натовп людей, що перебували поблизу.

німеччина авіакатастрофа німеччина авіакатастрофа
Фото з місця авіакатастрофи

Аварія сталася о 15:45. У той час погодні умови були гарними.

Україна відзначає чотири свята в один день

14 жовтня в Україні святкують одразу чотири свята – День захисника, День козацтва, річницю створення УПА і Покрови Пресвятої Богородиці.

Читайте також: Біля Майдану Незалежності сталися сутички з поліцією

У Києві на Софійській площі відбулися урочистості до Дня захисника України, а також свята Покрови Пресвятої Богородиці. Предстоятелі всіх українських конфесій молилися за українське військо і за створення в Україні Єдиної помісної церкви.

На молебні був присутній Президент України Петро Порошенко, який привітав українських воїнів зі святом. Представники деяких конфесій закликали до об'єднання всі Українські православні церкви.

Дивіться відео: як в Україні відзначали свято Покрови, День захисника та річницю створення УПА

Пізніше у столиці розпочався традиційний марш УПА, адже 14 жовтня минає 76 років з дня створення Української повстанської армії.

На нього зібралося декілька тисяч людей. Розпочався марш із пам'ятника Шевченка, який розташований на вулиці Володимирській, а завершився на Європейській площі, де має відбутися святковий концерт.

Під час акції учасники мали поставити рекорд з масового виконання гімну ОУН та УПА. Ексклюзивний фоторепортаж із маршу дивіться на сайті 24 каналу.

Читайте також: День захисника: як до свята ставляться ветерани Другої світової війни та нинішні військові

Своєю чергою, у Львові пройшов військовий парад до Дня захисника України. Колона із 50 одиниць техніки проїхалась центром Львова, зокрема, БТРи, танки, установки "Град" та "Ураган".

У Харкові на площі Свободи зібрали практично весь арсенал військових частин ,які базуються на території Харківського гарнізону. Уперше до свята в місті вирішили наочно показати, що боронить і може боронити українську незалежність.

Сьогодні до Дня захисника України було присвячено також випуск 77 льотчиків, які поповнили також лави Повітряних сил, Сухопутних військ і Військово-морських сил,
– розповів начальник Харківського гарнізону Олександр Турінський.

Всього, за даними поліції, сьогодні у святкових та пам'ятних заходах участь взяло понад 150 тисяч людей по всій Україні.

Дивіться миле відео до Дня захисника України: