Голодомор

Щорічно в четверту суботу листопада українці та весь світ вшановують пам'ять тих, хто помер найстрашнішою смертю – від голоду.

20 вересня під час виступу на загальних дебатах 72-ої сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку президент Петро Порошенко нагадав про Голодомор, який у 1932-33 роках забрав життя близько 10 мільйонів українців та закликав країни-члени ООН визнати Голодомор актом геноциду.

Також за результатами опитування, 77% опитаних українців погоджуються з твердженням, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом українського народу, не погодились з цим 13%, не визначились – 11%.

Читайте також: Вакарчук поділився щемливою родинною історією про Голодомор

25 листопада Президент України Петро Порошенко запропонував ухвалити закон, який впровадить відповідальність за невизнання Голодомору та Голокосту.

Президент України Петро Порошенко під час жалобних заходів у зв’язку з Днем пам’яті жертв Голодомору заявив, що Росія повинна визнати Голодомор геноцидом українців і покаятись.

Хотілося б, щоб хай не ми, а хоча б наші діти – дочекалися неймовірного: аби в Росії сталися такі зміни, за яких її нова еліта теж визнала б Голодомор геноцидом. Або хоча би покаялася за нього!
– підкреслив Порошенко.

Читайте також: Джеймс Мейс: людина, яка відкрила світу очі на голод в Україні 1932-1933 роках

Вшановують жертв Голодомору і за кордоном. Акції пам'яті відбулись у Польщі, Франції, Німеччині, США, Канаді.

Зокрема, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо назвав Голодомор однією із найтемніших сторінок історії людства.

"Це була провальна спроба знищити ідентичність та волю українського народу. У ці сумні роковини, я запрошую усіх канадців згадати про жертв Голодомору й замислитися над видатним внеском, зробленим вихідцями з України у нашу державу", – зазначив глава уряду Канади.

Смерть журналістки

Ввечері 24 листопада не стало Марії Адамської. Інформація про смерть з'явилась 25 листопада. Зі слів родичів, відірвався тромб. Журналістка працювала редактором новин на 1+1 з березня 2013 року.

"ТСН. Тиждень" вважав її своєю секретною чарівною паличкою, її таланти справді не знали меж. Її людяність – теж. Вона пішла раптово і залишила велетенську пробоїну в нашій броні. Ми розгублені і сумуємо",
– розповіли про неї колеги.

Читайте також: Український режисер пригадав Зеленському смертельний випадок через серіал "Свати"

Луганськ

"Парламент" невизнаної "ЛНР" ухвалив відставку Ігоря Плотницького, який очолював фейкову республіку з 2014 року. Так званий "виконуючий обов'язки" ватажка "ЛНР" Леонід Пасічник заявив, що сподівається на співпрацю з ватажком "ДНР" Олександром Захарченком та інтеграцію до складу Росії.

Читайте також: У Луганську поширюють листівки із закликами до "об'єднання" з "ДНР", – Клименко

Зазначимо, Леонід Пасічник до захоплення Луганська працював у Службі безпеки України начальником управління по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю у Луганській області.

З 2014 року зрадив СБУ та перейшов на бік бойовиків, отримавши посаду "міністра держбезпеки "ЛНР". Чоловік згадується у низці корупційних схем, мав відношення до кришування контрабанди.

Небезпеки недосипання

За даними вчених, поганий сон чи недосипання негативно впливають на метаболізм, а також підвищує ризик розвитку ожиріння і цукрового діабету.

Окрім того, навіть одна ніч поганого сну може спричини зміни генів, які відповідають за біологічний годинник. Зокрема, зросла чутливість до глюкози і відбулося порушення обміну речовин. Тож бережіть здоров'я і намагайтесь спати достатньо.

Читайте також: Скільки потрібно спати, щоб виспатись: відповідь вчених