ДТП на автогонках у Кривому Розі

27 жовтня на автодромі "Кривбас-екстрим" у Кривому Розі під час змагань "Гонки на виживання" сталась ДТП.

Дивіться також: У Кривому Розі автомобіль, який брав участь у перегонах, врізався у натовп людей: відео

Один із автомобілів після виконання маневру в’їхав у натовп глядачів.

Внаслідок наїзду постраждали 4 людини, серед яких двоє дітей.

ДТП авто гонки Кривий РІг
Авто влетіло у людей під час гонок у Кривому Розі

10-річна дівчинка з тяжкими травмами голови та тіла потрапила у реанімацію, 5-річний хлопець зазнав травм середнього ступеня тяжкості.

53-річній жінці діагностували закритий перелом тазу. Четвертий постраждалий отримав незначні травми і від госпіталізації відмовився.

За фактом цього ДТП поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про порушення правил безпеки дорожнього руху (частина 2 статті 286 ККУ).

Дивіться відео наїзду на людей під час гонок у Кривому Розі 27 жовтня:

Стрілянина у синагозі

Вранці в суботу, 27 жовтня, у місті Піттсбург, в штаті Пенсильванія (США) чоловік відкрив вогонь у синагозі Tree of Life.

В цей час у будівлі перебувало чимало людей, які саме відзначали шабат.

За словами очевидців, нападник вигукнув "Всі євреї повинні померти" і почав стріляти по людях.

Місцеві ЗМІ спершу повідомляли про 4 загиблих, згодом їхня кількість зросла до 8 осіб. Ввечері у суботу стало відомо, що загиблих щонайменше 11.

Стрілець вступив у перестрілку з поліцією, яка прибула на виклик. За даними місцевих ЗМІ, після переговорів нападник отримав поранення і здався.

Ймовірним стрільцем є 46-річний американець на ім'я Роберт Бауер. Журналісти відшукали його сторінки у соцмережах, на яких чимало антисемітських дописів.

Президент США Дональд Трамп відреагував на події у Піттсбургу дописом у Twitter.

Переведення годинників

В ніч на 28 жовтня в Україні переводять годинники на зимовий час.

Читайте також: Як легше пережити переведення годинника на зимовий час: цінні поради

Стрілки годинників потрібно перевести на годину назад, а значить спати будемо на годину довше.

Навіщо переводити годинник?Перехід на літній і зимовий час вперше запровадили у Великій Британії в 1908 році для економії та раціональнішого розподілу електроенергії впродовж доби. У СРСР почали переводити стрілки годинників уперше лише в 1981 році. Нині понад 110 країн світу переходять на "літній" і "зимовий" час. А от не переводить годинників в цілому аж 161 країна, а саме: Гвінея, В'єтнам, Алжир, Афганістан, Ангола, Китай, Росія, Кенія, Індія, Об'єднані Арабські Емірати, Туніс, Перу, Японія, Південна Корея, Північна Корея, Філіппіни, Пакистан та інші. У 2011 році Верховна Рада намагалася скасувати переведення годинників на зимовий час, але під тиском громадськості ухвалену постанову було скасовано.

Фахівці дають поради, як легше пережити переведення годинників. Зокрема, порадами поділилась виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

А як ви ставитесь до переведення годинників?