Криваве вбивство депутата

У Черкасах в ніч на 29 вересня невідомі розстріляли депутата Черкаської міськради та голову обласної організації "УКРОП" Михайла Бінусова. У нього понад 20 разів вистрілили з автомату Калашникова. Напередодні його призначили виконувачем обов'язків начальника департаменту ЖКГ Черкаської міськради, а через місяць мали призначити секретарем міської ради.

Читайте також: Михайло Бінусов: ким був депутат, якого розстріляли в Черкасах

За словами прес-офіцера поліції Черкас Зої Вовк, депутат хотів поставити свою машину в гараж і пересісти в автомобіль знайомих. Вони чекали Бінусова біля гаражів, їхній автомобіль теж пошкоджено пострілами, а самих знайомих депутата опитують як свідків.

До поліції надійшов виклик про стрілянину в районі Луначарського. По прибуттю на місце було виявлено тіло. Охоронець гаражів в час події дивився телевізор і почув постріли, але підозрілих осіб не бачив. Зі слів охоронця, постріли були схожі на автоматні,
– розповіла Зоя Вовк.

При цьому Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко розповів, що Бінусову відкрито погрожували і припускає, хто міг бути замовником його вбивства. Бондаренко зауважив, що вбивство сталось після телеефіру, в якому Бінусов відкрито викривав корупційні схеми. Однак Бінусов не повідомляв у прямому ефірі викривальних фактів щодо корупції попередніх керівників департаменту ЖКГ у Черкасах.

Читайте також: Вбивство Михайла Бінусова: з'явилися подробиці

Цікаво також, що тієї ж ночі невідомі підірвали автомобіль голови фракції партії УКРОП у Житомирській обласній раді Наталі Кокітко.

Падіння військового літака

Місце падіння військового літака

Місце падіння військового літака

На Хмельниччині впав літак Л-39 Повітряних Сил ЗСУ. Він загорівся під час польоту. Після загорання впав у поле. Авіакатастрофа трапилася поруч із селом Баглайки, це десь за 20-30 кілометрів від Хмельницького. Загинуло двоє льотчиків.

Дивіться також: Падіння військового літака на Хмельниччині: з’явились перші фото

Відомо, що пілоти перед падінням намагалися відвести літак від населених пунктів, щоб уникнути жертв серед цивільних. Наразі на місці катастрофи працює військова прокуратура.

Експерти будуть працювати всю ніч

Експерти будуть працювати всю ніч

Наступник Гонтаревої

Як повідомляють ЗМІ, президент Петро Порошенко визначився з кандидатурою нового керівника НБУ. Ним може стати нині виконувач обов'язки Яків Смолій. Відтак, вже наступного тижня Верховна рада може погодити відставку Валерії Гонтаревої та затвердити кандидатуру Смолія на пост глави НБУ.