Гончарук зазначив, що УБЕЗ уже в минулому, пише "Інтерфакс-Україна".

Важливо: Які законопроєкти та реформи Зеленський з Кабміном і Радою втілить незабаром у життя

"Це ще не завершений процес, але це вже перші кроки, які вказують на те, що правоохоронні органи повинні змінити своє ставлення до бізнесу. Ми очікуємо, що СБУ зробить так само, як мінімум – на рівні тих практик, які існують зараз", – додав Гончарук.

Прем'єр наголосив, що очікує зменшення тиску силовиків на бізнес вже у вересні 2019 року.

До речі, на першому засіданні новий уряд прийняв рішення ліквідувати Департамент захисту економіки Національної поліції України. Натомість буде створено новий орган – Служба фінансових розслідувань, який буде займатися виявленням, припиненням, розкриттям та досудовим розслідуванням злочинів, спрямованих проти інтересів держави у сфері фінансів та суміжних сферах.

За що відповідає відділ боротьби з економічними злочинами СБУ?

Саме цей відділ розпочав розслідування проти одного з найбільших іноземних інвесторів України – компанії "АрселорМіттал Кривий Ріг". Проти цієї компанії вперше в історії відкрили кримінальну справу за статтею "екоцид". Попри домовленості з Офісом Президента та "АрселорМіттал", працівники СБУ неодноразово приходили на підприємство з обшуками.

Цікаво: Недбалий менеджемент: Баканов прокоментував обшуки СБУ на "АрселорМіттал" у Кривому Розі

Що відомо про меткомбінат "АрселорМіттал Кривий Ріг"?Підприємство належить індійському мільярдеру Лакшмі Мітталу. Воно є найбільшим виробником сталепрокату в Україні. Виробничі потужності підприємства з повним виробничим циклом розраховані на випуск щороку понад 6 мільйонів тонн прокату, приблизно 7 мільйонів тонн сталі та 6,7 мільйона тонн чавуну. Основні ринки збуту – країни Близького Сходу, Африки та Європи.