Про це повідомляє УНН із посиланням на прокурора Генпрокуратури Владислава Куценка.

Він пояснив, що мовиться про штучне знецінення гривні та розпродаж за безцінь активів ліквідованих банків.

Читайте також: НАБУ зацікавилося декларацією Гонтаревої, – ЗМІ

"У нас є досить серйозні нові деталі, які надходять до мене і від вкладників, і від аналітиків. Я їх також долучатиму до кримінального провадження", – сказав прокурор.

Він також додав, що коливання курсу валют з 11 гривень до 30 гривень за долар може кваліфікуватися як зловживання службовим становищем. Адже саме НБУ повинен відповідати за стабільність нацвалюти. Куценко також не виключив, що штучне знецінення гривні відбулось задля збагачення певних груп осіб.

Прокурор ГПУ також додав, що до "справи Гонтаревої" планується долучити нові матеріали, які стосуються незаконно ліквідованих банків.

"Наприклад, банк "Хрещатик". Майно банку розпродано за заниженою в сотні разів вартістю. На це закривали очі і працівники Нацбанку, і Фонду гарантування вкладів фізосіб", – розповів Куценко.

Нагадаємо, 5 серпня стало відомо, що Печерський райсуд Києва зобов’язав генпрокуратуру відновити слідство щодо Гонтаревої за фактом втручання в будь-якій формі в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або добитися неправосудного рішення, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 376 КК України.