Серед відходів уже завелися щури. Попри те, що гуртожиток приватний, мешканці відмовляються прибирати за собою.

Читайте також: У Кропивницькому через негоду впало дерево, постраждала жінка: фото

Галина Вікторівна мешкає неподалік гуртожитку. Жінка обурена таким сміттєзвалищем, адже непотріб тут на кожному кроці. Вона забороняє приходити сюди і своїм онукам. Тому що крім побутового сміття, на землі можна натрапити на шприци та ампули.

Якщо пройти трохи далі, то там у посадці збираються наркомани, половина шприців, все це валяється. Не дай Боже якась дитина там наштрикнеться, коли буде бігти,
– пояснила місцева жителька Галина Брайченко.

У гуртожитку, жителів якого звинувачують у нехлюйстві, орендує кімнату Олександр. Чоловік розповів, що неодноразово пропонував сусідам разом поприбирати. Однак ті відмовилися. Натомість весь обов'язок вони переклали на комунальників.

Водночас у житлово-експлуатаційній організації пояснюють, що гуртожиток перебуває у приватній власності, а контакту з власником немає. Мешканцям кілька разів пропонували укласти угоду щодо прибирання прибудинкової території. Така послуга коштувала б не більше, ніж 30 гривень. Проте жителі не захотіли платити.

Два роки назад міська рада оголосила конкурс на цей будинок. Ми як керуюча компанія в ньому перемогли, але люди відмовилися від наших послуг,
– відзначила керівниця ЖЕО №4 Людмила Запорожець.

Неприбране сміття лежить на землі протягом кількох місяців, безпритульні собаки розносять кети з мотлохом. Мешканці скаржаться, що біля гуртожитку стоїть такий сморід, що немає чим дихати. Комунальники не витримали, і на добровільних засадах, безкоштовно, почали прибирати територію. Однак, лише раз на три місяці.

Самі жителі гуртожитку мовчки спостерігали з вікон за прибиранням сміття. Дехто з них навіть викидав сміття просто з балконів. Двірники розповіли, що звикли до такої нахабності. У міській раді проводили зустріч з мешканцями гуртожитку, однак це не дало результату.

За бюджет міста ми не можемо робити цю роботу, і не будемо це робити. Задарма не буде виконуватися прибирання міста, таких можливостей немає,
– прокоментував міський голова Андрій Райкович.

Міська влада наполегливо закликає мешканців гуртожитку укласти договір про прибирання території. В іншому випадку за забруднення довкілля жителів будуть притягувати до адміністративної відповідальності.