Про це заявив начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в коментарі "Українській правді".

"Ми фактично завершили розслідування і готові були повідомити про підозру і оголошувати про завершення розслідування. Але цього не відбулося через позицію керівництва Генпрокуратури", – розповів Горбатюк.

Читайте також: Скандальна Лукаш виграла судову справу проти ГПУ

При цьому, за його словами, слідчі намагались оскаржувати такі рішення заступників генпрокурора, адже вважали їх незаконними.

Луценко говорив, що начебто його заступники не бачать доказів. Але ми про це чомусь дізналися з інтерв'ю. Упродовж року ніяких аргументів не наводилось. Якщо ви не бачите доказів, то приймайте рішення про продовження кримінального провадження, про його закриття або пишіть постанову про те, чого саме вам не вистачає, які необхідно провести додаткові слідчі дії, щоб слідчий розумів, що він має зробити, щоб подати повідомлення про підозру,
– розповів начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ.

Однак за останній рік у справі проти Олени Лукаш так і не було жодного процесуального рішення.

"Розслідування стосовно Лукаш сьогодні ще залишається відкритим. Ми маємо ситуацію, коли слідчі завершили розслідування, але справа далі не йде. Виключно тому, що керівництво з якихось незрозумілих суб'єктивних причин не виконує свої обов'язки, передбачені Кримінальним процесуальним кодексом", – заявив Горбатюк.

Читайте також: Одіозна екс-"регіоналка" заявила про "громадянську війну" на Донбасі

"Відповідно представники Євросоюзу хочуть бачити рух у провадженні. Від чого вони мають відштовхуватися, щоб продовжити санкції. А оскільки руху не відбулось, то і санкції не були продовжені. Виключно з цих причин", – підсумував прокурор.

Нагадаємо, посли Євросоюзу схвалили рішення щодо продовження санкцій проти екс-президента України Віктора Януковича та його соратників. При цьому з цього списку виключили екс-міністра юстиції Олену Лукаш та екс-нардепа-втікача Сергія Клюєва.