Важливо: Мінкульт відреагував на скандальний виступ хору Верьовки з "95 кварталом"

Саме один із найвідоміших "кварталівців" взявся виконувати пісню-пародію. Допомагав йому у цьому Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки.

Ще один учасник "Кварталу" Степан Казанін підпал будинку Гонтаревої назвав "яскравою подією". Він додав, "що це так широко обговорювало українське суспільство, що навіть почали складати пісні".

"Квартал" виконав саркастичну пісню про підпал будинку Гонтаревої: дивіться відео

Найпершою відреагувала колишня віцеспікерка Ради та чинна парламентарка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко. Вона зазначила, що хор втрачає репутацію, напрацьовану роками.

Бренд розчиняється в тупій пошлості. Я тепер категорично виступатиму проти того, щоб хор імені Верьовки закривав нинішню сесію ВР і відкривав наступну. Цей колектив цієї каденції і за цього керівництва втратили на це моральне право. Нехай і далі тепер підспівують "Кварталу",
– написала Геращенко на своїй фейсбук-сторінці.

Нардепка разом із колегами з "Європейської солідарності" готують відповідний лист на ім’я спікера парламенту Дмитра Разумкова.

Знайте більше: Неприємна ситуація, – керівник хору імені Верьовки прокоментував участь у номері "Кварталу"

Прокоментував скандальний номер і міністр культури Володимир Бородянський. Він попросив вибачення у Валерії Гонтаревої та заявив, що йому "соромно за Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки".

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов вважає, що такі жарти негативно впливають на інвестиційний клімат в Україні.

Вони не розуміють наскільки сьогоднішня влада є незалежною від Коломойського та інших олігархів. "95 квартал" асоціюється з владою,
– пояснив він.

Лідер партії "голос" і народний депутат Святослав Вакарчук прокоментував коротко: ""Історія з Кварталом і хором – дно. Крапка".

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук наголосив, що радіти і сміятися з горя не вважає нормальною реакцією. Прем'єр додав, що знає про реакцію президента Володимира Зеленського на історію з підпалом – він з цього не сміявся.

Читайте також: Чи варто державі фінансувати хор Верьовки: позиція заступниці глави Мінкульту

Колишня очільниця НБУ зізналася, про номер дізналася від друзів. Гонтарева наголосила, що це "сором" і "насміхатися над людським горем – неможливо уявити в цивілізованому суспільстві".

Гонтарєва не відкинула можливість замовлення конкретного номера олігархом Ігорем Коломойським. Вона також додала, що він заперечуватиме свою причетність до номера. Скаржитись до суду не буде – каже, що це не матиме результату.

Українському олігарху жарт сподобався, він навіть сказав: "Браво". Зокрема, найбільше до душі йому припали фрази "згоріла хата від сорому" та "Валерія думає на Валерича".

Так не останнє ж майно згоріло. Що тільки у неї хата згоріла? А скільки на Донбасі хат згоріло?
– зазначив олігарх.

Свою причетність заперечує. Переконує, що із "Кварталом" уже давно не комунікує та жарти не обирає.

Як реагують українці: Сором і ганьба, – реакція соцмереж на скандальний номер "Кварталу" про Гонтареву

Дивіться відео про скандал із "Кварталом 95" і Гонтаревою:

Підпал будинку Гонтаревої та інші напади: що треба знати

  • Заміський дачний маєток родини Гонтаревих у селі Гореничі невідомі підпалили уночі проти 17 вересня. У цей час у будівлі нікого не було, тому ніхто не постраждав.
  • Попри те, що Гонтарева проживає та працює зараз у Лондоні, першою про підпал повідомила саме вона. За словами ексголови НБУ, у дім кинули пляшку із запальною сумішшю. Також вона додала, що будівля згоріла дощенту. Підпал вона пов'язує з переслідуваннями проти неї.
  • Перед цим, на початку вересня у Лондоні Гонтареву на пішохідному переході збив автомобіль. За деякий час колишня очільниця НБУ вже заявила, що машину її невістки та повної тезки спалили.
  • Усі ці події відбуваються на тлі викликів Гонтаревої до ГПУ та ДБР, а також обшуків у її українських помешканнях. Гонтарева є підозрюваною у справі про легалізацію угрупованням олігарха Сергія Курченка грошей оточення президента-втікача Віктора Януковича.

Що відомо про хор імені Верьовки? Його повна назва – Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки. Його заснували у 1943 році в Харкові. Організатором і першим керівником колективу був Григорій Верьовка. У 1965 році хору було присвоєно ім’я його засновника.

За радянських часів хор презентував українське мистецтво, окрім міст СРСР, також у Румунії, Польщі, Фінляндії, Бельгії, Люксембурзі, Німеччині, Югославії тощо. Вже після здобуття Україною Незалежності хор традиційно є учасником великих українських державних заходів, виступав у низці країн і має багато міжнародних відзнак.