Генеральна прокуратура 26 лютого і 3 березня 2015 року повідомила про підозру у вчиненні злочинів — зловживання повноваженнями і службовепідроблення — колишнім народним депутатам Володимиру Демидку, Андрію Пінчуку, Станіславу Скубашевському, Ярославу Сухому (усі — члени фракції Партії регоінів) і нардепу від Компартії Олександру Зубчевському, повідомляє прес-служба ГПУ.

"У зв’язку з тим, що вказані особи не з'являються до органу досудового розслідування, 12.03.2015 слідчим винесені постанови про оголошення їх розшуку", — йдеться у повідомленні.

У Генпрокуратурі наголосили, що якщо найближчим часом вказані підозрювані не з'являться до слідчого, то ГПУ звернеться до суду з клопотаннями про надання дозволу на їх затримання та примусову доставку до суду для вирішення питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Довідка. Диктаторські закони — пакет законів, прийнятих Верховною Радою України у четвер, 16 січня 2014 року, та, попри гостру критику, підписаних Президентом наступного дня 17 січня. Закони приймалися підняттям рук, без використання системи "Рада" та без обговорення, а їхні тексти стали доступні тільки після того, як депутати за них проголосували. Ці законодавчі акти, на думку більшості експертів, обмежували права громадян, надавали органам державної влади більшу свободу дій у сфері покарання учасників акцій протесту і мали на меті криміналізувати опозицію та громадянське суспільство.