Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: "Це святковий салют": Добкін скандально прокоментував вибухи на складах біля Ічні

Сьогодні до суду направлено обвинувальний акт у черговому, вже третьому за 2018 рік, кримінальному провадженні щодо розкрадання понад 75 гектарів землі, вартістю більше ніж 240 мільйонів гривень,
– пише Лариса Сарган.

Вона також наголосила, що результатом спільної роботи прокурорів та слідчих стало притягнення до кримінальної відповідальності кілька колишніх чиновників високопосадовців Харківської міської ради, серед яких Харківський міський голова – нині чинний народний депутат України, його заступник та керівники профільних Департаментів, а також безпосередніх вигодонабувачів земельних ділянок.

Зазначається, що в рамках розслідування слідчими проведено понад 300 допитів, 90 тимчасових доступів до речей та документів, 200 обшуків, 70 оглядів, призначено та отримано більше ніж 50 висновків експертних досліджень.

"Досудовим розслідування встановлено, що посадові особи Харківської міської ради, у жовтні – грудні 2008 року вступили у попередню змову та, діючи в інтересах осіб, нібито потребували поліпшення житлових умов, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом шахрайських дій усунули перешкоди останнім у заволодінні правом на землю, що спричинило тяжкі наслідки", – йдеться у повідомленні.

Лариса Сарган додала, що наразі накладено арешт на майно підозрюваних та земельні ділянки. Усі зібрані під час розслідування докази направлено до суду разом з обвинувальним актом на шість осіб у вчиненні службових злочинів.

Нагадаємо, що одіозного екс-регіонала, а нині опоблоківця ГПУ підозрює в земельних махінаціях, які він проводив у 2008 році, перебуваючи на посаді голови Харківської міської ради. У діях Добкіна вбачаються ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 75 гектарів земельних ділянок Харкова нормативною вартістю понад 240 мільйонів гривень. Якщо його визнають винним, Добкіну загрожує 12 років за ґратами.