Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Згідно з повідомленням, у березні-квітні 2014 року, перебуваючи у Москві, Жиріновський створив та очолив організовану групу для матеріального забезпечення проросійських бойовиків на Донбасі. До складу цієї групи увійшли окремі депутати Держдуми Росії та члени ЛДПР. Зокрема, російські депутати у вказаний період закликали громадян РФ до збору коштів для бойовиків на Донбасі, а також розмістили відповідні оголошення на сайтах партії.

Читайте також: "Над Києвом буде російський прапор": Жиріновський вкотре погрожує українцям (відео)

Крім того, російські депутати відкрили у своїй країні пункти зі збору відповідних коштів, а також уклали угоду щодо матеріального забезпечення проросійських бойовиків Донеччини і надали їм приміщення у Москві для "представницької діяльності".

Вказана група під керівництвом В. Жиріновського, на прохання очільника терористичної групи "Сомалі" М. Толстих (позивний "Гіві"), упродовж 2014-2017 років здійснила постачання представникам цих злочинних формувань 6-ти транспортних засобів російського виробництва з підвищеними прохідними та експлуатаційними можливостями, окремі з яких використовувалися під час вчинення терористичних актів проти військових та правоохоронних підрозділів України, зокрема на території Донецького аеропорту,
– мовиться у повідомленні ГПУ.

За вказаними фактами у серпні 2017 року та у червні 2018 року ГПУ склала повідомлення про підозру Жиріновському та ще двом російським депутатам за статтею "фінансування тероризму". Їм загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

У ГПУ додали, що відповідно до санкцій Євросоюзу, Канади, Австралії та Швейцарії, введених у 2014 році, активи Жиріновського у цих країнах заморожені, йому також заборонений в'їзд до вказаних країни. Україна також ввела санкції щодо Жиріновського, його активи заморожені і політику заборонено в’їзд.