Віза категорії "Алія" дає право на громадянство. Про те, що її отримав Гарновський, повідомив екснардеп Сергій Лещено у своєму телеграм-каналі із посиланням на власні дерела та видання KyivPost.

Знайте більше: Екснардепа Кононенка не випускали із "Борисполя", – Лещенко

Візу Грановський отримав ще 18 серпня. Соратник п'ятого президента України покинув вже наступного дня, 19 серпня.

Сам Грановський не підтвердив і не спростував отримання ізраїльської імміграційної візи.

Я не порушую українські закони,
– зазначив він.

Що це за віза?

Як тільки Грановський з'явиться в аеропорту в Тель-Авіві, то він автоматично отримує ізраїльське посвідчення особи згідно з імміграційними процедурами Ізраїлю. Його віза дозволяє йому іммігрувати до 17 січня 2020 року.

Хто такий Олександр Грановський?

  • Український політик та бізнесмен. У 2014 році був депутатом Київської міської ради. Народний депутат України восьмого скликання від партії "Блок Петра Порошенка". Пізніше вийшов з партії і на цьогорічні вибори йшов як самовисуванець.
  • У роки президентства Порошенка Грановського часто називали в ЗМІ "смотрящим" глави держави за прокуратурою, судами і СБУ. Сам він це спростовував.
  • Що цікаво, що після повернення Ігоря Коломойського в Україну, кортеж олігарха приїжджав до маєтку Грановського під Києвом. Таку інформацію оприлюднили журналісти програми "Схеми". Сам же політик переконує, що немає ніякого будинку за містом.
  • ДБР почало розслідування проти екснардепа Грановського. Його підозрюють перешкоджанні обранню нардепом кандидата від "Слуги народу" Олександра Куницького – вони обидва балотувалися на окрузі № 169 у Харкові.