Таку заяву зробила президент Литва Даля Грібаускайте в коментарі The Foreign Policy.

"Росія є загрозою не лише для Литви, але і для всього Балтійського регіону та всієї Європи. Ми бачимо, як Росія поводиться в Калінінграді, в російському анклаві біля наших кордонів. Там вони розгорнули ракетні комплекси, які можуть нести ядерний заряд, вони можуть досягти європейських столиць. І це стосується не лише Балтійського регіону", – зауважила політик.

Крім того, президент наголосила на масштабних російських військових навчаннях у Білорусі, що також є певним сигналом для появи "зелених чоловічків" у новій країні.

Щоправда, за її словами, "солдати Путіна" у її країні можливо і не з’являться, оскільки не спілкуються литовською, натомість тут є багато російськомовного населення.

"Щодо наступного кроку Путіна, то ніхто не знає, яким він буде, але ясно одне – він використовуватиме будь-яку нагоду, щоб нас спровокувати. Йому потрібні нові зовнішні вороги. Ми бачимо, як час від часу він знаходить нових ворогів у тій чи іншій країні. Європа – один із тих регіонів, де він би хотів експортувати дестабілізаційні процеси", – вважає вона.

Грібаускайте також додала, що після анексії Криму Росія значно збільшила фінансування пропагандистської машини, а також зросла кількість кібер- і інформаційних атак на інші країни.

Читайте також: Президент Литви вкотре підтримала Україну