Про це заявив голова відомства Василь Грицак у ефірі одного з українських телеканалів, передає Укрінформ.

Читайте також: За президентства Януковича в апараті СБУ з'явилась філія ФСБ, – генерал

Єжов – доволі велика "риба". Мабуть найбільша впіймана за державну зраду з початку незалежності України. І я не відкрию велику таємницю, якщо скажу, що у роботі СБУ перебуває багато справ, за якими проходять громадяни України, що підозрюються у державній зраді,
– зауважив очільник СБУ.

Водночас голова спецслужби підкреслив, що не буде відкривати таємницю про кількість цих осіб.

За його словами, не притягуються до кримінальної відповідальності особи, що добровільно прийдуть і повідомлять СБУ про те, що їх завербувала інша держава.

"Користуючись нагодою, закликаю прийти до СБУ, зробити відповідну заяву та не отримати серйозний термін покарання", – додав Грицак.

Крім того, він, відповідаючи на запитання, чи можна очікувати у майбутному на нові гучні шпигунські викриття, сказав: "Я є переконаним, що так".

Нагадаємо, 20 грудня співробітники Служби безпеки викрили чиновника секретаріату Кабміну, якого завербували російські спецслужби під час його довготривалого відрядження за кордоном. Згодом з'ясувалося, що це Станіслав Єжов, який на посаді заступника керівника протоколу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана відповідав, зокрема, за переклад зустрічей з іноземними делегаціями. 22 грудня стало відомо, що суд обрав Єжову запобіжний захід.