Попри домовленості, Грузія не пустила депутатів з України. Про це Ясько повідомила на своїй сторінці у фейсбуці.

Важливо У Грузії чоловік, який захопив банк, покинув будівлю з грошима й трьома заручниками

Вона зауважила, таке рішення викликає жаль, оскільки прозорість виборчих процедур – основа демократії. За словами Ясько, цю прозорість і довіру до результатів виборів забезпечують спостерігачі.

Здавалося б, приліт спостерігачів з дружньої країни-партнера мав би бути ще одним проявом співпраці держав, що на додачу до історично теплих взаємин поділяють ще й спільні безпекові виклики у вигляді окупації частин територій Росією,
– зазначила Єлизавета Ясько.

Нардепка додала, що у майбутньому Україна готова працювати з демократично обраним майбутнім парламентом Грузії незалежно від конфігурації більшості та прізвища прем'єр-міністра.

Вибори у Грузії: головне

  • Парламентські вибори у Грузії відбудуться 31 жовтня. Громадяни Грузії оберуть 150 депутатів парламенту. Вибори відбудуться за новими правилами, які мають значні шанси "завести" в парламент велику кількість партій.
  • Відтепер 120 місць у парламенті заповняться за пропорційними списками, а лише 30 – за мажоритарними. Раніше ж це співвідношення було рівним.
  • Наразі ж у Грузії за 150 депутатських крісел змагаються 48 партій і 2 виборчі блоки. І, як вважають експерти, завдяки низькому прохідному бар'єру Грузія має величезні шанси отримати багатопартійний парламент.
  • За останніми соціологічними опитуваннями, які надають дуже різноманітні цифри, в Грузії з відривом лідирують панівна партія "Грузинська мрія".