Грузія відповіла на призначення Саакашвілі на посаду в Україні відкликанням посла з Києва, повідомив міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані.

Читайте також Саакашвілі у день свого призначення зустрічався з Зеленським: цікаві подробиці

Це звичайна практика, яка вказує на виникнення певних проблем у двосторонніх дипломатичних відносинах, тому для визначення майбутніх кроків необхідна консультація з послом,
– зазначив Залкаліані.

Водночас міністр зазначив, що попри таке рішення української сторони, "Грузія не розглядає розрив дипломатичних відносин з Україною або перегляд стратегічного партнерства".

Призначення Саакашвілі на посаду в Україні: основне

  • Міхеїлу Саакашвілі спершу запропонували посаду віцепрем'єр-міністра з питань реформ. Володимир Зеленський зазначав, що в політика є потенціал для підтримки уряду.
  • Сам Саакашвілі зазначав, що президент запропонував йому вести переговори з МВФ.
  • На зустрічі з фракцією "Слуга народу" Саакашвілі не заручився підтримкою нардепів. Вони не були готові проголосувати за призначення політика на нову посаду.
  • У Грузії розкритикували ймовірність призначення Саакашвілі на посади у владі України. Там заявили, що це призначення може ускладнити відносини між країнами.
  • Згодом Юрій Бутусов повідомив, що в Офісі Президента розглядають варіант висунення Саакашвілі кандидатом у мери Одеси від "Слуги народу".
  • Пізніше низка ЗМІ повідомляли, що Саакашвілі може отримати посаду у Нацраді реформ.
  • 7 травня на сайті президента з'явився указ про його призначення головою Виконавчого комітету реформ.

Дивіться відео 24 каналу про призначення Саакашвілі:

Саакашвілі робота в Україні що відомо факти про Саакашівлі
Що відомо про роботу Саакашвілі в Україні / Інфографіка 24 каналу