Гризлов також заявив про "фактичне припинення мінських угод". Про це повідомляє 24 канал із посиланням на російські ЗМІ.

До теми Не висувайте нам ультиматумів, – Кравчук росіянам на засіданні ТКГ

Чим незадоволені в Кремлі

  • Все через заяву Офісу Президента щодо колишнього заступника Кравчука Вітольда Фокіна. Там сьогодні наголосили, що головною метою української делегації в ТКГ є повернення усіх тимчасово окупованих територій виключно на українських умовах.
  • Саме це й викликало обурення у російського представника.

Це принципово суперечить самій основі мінських угод. Політичні наслідки у неї катастрофічні. Києву краще повернутися до виконання "Мінська",
– попередив Гризлов.

Інакше, за словами представника Путіна, бойовики "відрегують". Ймовірно, він мав на увазі нові обстріли на лінії фронту.

Що відомо про скандал під час засідання ТКГ

  • Нинішнє засідання представників ТКГ було доволі "гарячим". Не обійшлось без скандалів. Зокрема, українські представники звинуватили росіян у тому, що ті записували усі перемовини з Україною. Тим самим вони порушили усі дипломатичні норми.
  • Борис Гризлов зі свого боку й не думав заперечувати цей факт і додав, що "так роблять усі".
  • Глава делегації України у Тристоронній контактної групи Леонід Кравчук також закликав Росію розблокувати переговори та не висувати Україні ультиматумів. Він нагадав Гризлову, що Україна "вже не в СРСР і не під Кремлем".