Підрозділ Національної гвардії "Азов" майже два роки не був на передовій. Вмотивованість цих військовослужбовців чи не найвища серед усіх підрозділів. І супротивник вже добре познайомився з гвардійцями.

Читайте також: Бійці "Азова" одним ударом знищили техніку бойовиків на Донбасі: потужне відео

"Коли у них відбуваються зміни, вони проявляють активність. Але потім ми даємо відпір і вони заспокоюються", – розповів нацгвардієць Сергій. Отримавши відповідь, бойовики на певний час заспокоюються, потім знову відкривають вогонь.

Нацгвардія
Нацгвардієць Сергій

Сьогодні десь з одинадцятої ночі противник вів не сильно прицільний вогонь зі своїх двох позиції. Це була стрілкова зброя – автомат та кулемет. Але ми змогли дати їм гідну відсіч,
– пояснив нацгвардієць Сергій.

Та окрім того, що воїни ефективно тримають оборону вони виконують ще одну важливу місію. "Ми проводимо спортивні заходи, завжди залучаємо і запрошуємо місцевих спортсменів", – розповів нацгвардієць Андрій.

Нацгвардія
Спортивні змагання, які організував "Азов"

Один із таких заходів проводили 26 квітня у Бахмуті, який найближчий до передової. Місцеві, серед яких є, як юніори так і зовсім маленькі спортсмени, з радість долучаються до змагань.

Сьогодні відбуваються спортивні змагання з боксу пам’яті Євгена Хоменка, позивний Підго. Це наш військовослужбовець, який загинув під час виконання військово завдання. І побратими вшановують його пам'ять таким спортивним змаганням,
– оголошував нацгвардієць Віталій.

"Азов" не тільки надійно та ефективно захищає територіальну цілісність України, а й займається спортивною підготовкою, налагоджує дружні відносини з місцевим населенням, а ще проводить патріотично-виховні роботи серед молоді.