Замість мера Харкова Геннадія Кернеса депутати більшістю голосів мають обрати головуючого, який буде вести засідання. Про це повідомив депутат Ігор Черняк, пише Інтерфакс-Україна.

Важливо Зникнення Кернеса: чи не втратить політик посаду мера через тривалу хворобу

Згідно з ухваленими змінами, якщо міський голова обраний, але з поважних причин не може взяти участі в першій сесії, депутати міськради більшістю голосів обирають головуючого. Він буде вести сесії до обрання секретаря міськради. До обрання головуючого сесію веде глава відповідної виборчої комісії.

У разі, якщо обраний міський голова не запропонував кандидатури секретаря міськради, депутати обирають президію у складі 3 – 5 осіб, члени якої будуть проводити сесії міськради до обрання секретаря. До обрання президії сесію також веде глава відповідної виборчої комісії.

У ході обговорення депутат Ігор Черняк заявив, що посада головуючого не передбачена чинним законодавством. У відповідь секретар міськради Олександр Новак заявив, що мова йде виключно про проведення першої сесії.

Куди зник Геннадій Кернес

Кернес не з'являвся на публіці з кінця серпня. Раніше у нього підтвердили COVID-19 і двостороннє запалення легенів. 10 вересня його госпіталізували у 17 міську лікарню. Однак у ніч на 17 вересня Кернеса транспортували спеціалізованим літаком з Харкова до Берліна на лікування в клініку "Шаріте".

2 жовтня бізнесмен і друг Кернеса Павло Фукс повідомив, що Кернес отримав негативний тест на COVID-19. 5 листопада перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов пообіцяв, що Кернес повернеться в місто до 20 грудня й особисто проведе сесію нового міськради.

До 20 грудня Геннадій Кернес буде в Харкові. Він проведе сесію. Інших сценаріїв ми не розглядаємо і їх бути не може,
– сказав Терехов.

Чи не втратить Кернес посаду мера через тривалу хворобу: дивіться відео