Про це президент Росії заявив під час своєї прес-конференції у четвер, 20 грудня.

Читайте також: "Остання можливість": у НАТО поставили Росії жорсткий ультиматум

Так, коментуючи рішення США вийти із Договору про ліквідацію ракет малої та середньої дальності, Путін заявив про невизначеність ситуації.

Важко спрогнозувати, як будуть розвиватися події. Ми повинні гарантувати собі безпеку, – сказав він.

При цьому лідер РФ відзначив потужність нових російських збройних комплексів, наголосивши, що "таких систем в інших країнах немає". Однак наразі, за його словами, така зброя "є лише елементом стримування та збереження паритетів".

"Хай потім не пищать, що ми домагаємось переваг. Ми зберігаємо баланс, гарантуємо собі безпеку", – додав російський лідер.

Окрім того, Путін заговорив про небезпеки альтернатив використання ядерної зброї, серед яких – ядерні заряди меншої потужності та застосування балістичних ракет не в ядерному виконанні.

Сподіваюсь, у людства вистачить здорового глузду та почуття самозабезпечення, щоб не доводити до крайності. Ми з вами безпеку гарантуємо, ми знаємо, як це зробити,
– сказав президент РФ.

Нагадаємо, що 4 грудня держсекретар США Майк Помпео заявив, що його країна вийде з Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, якщо Росія протягом 60 днів не повернеться до його виконання.

Ще раніше, у жовтні, президент США Дональд Трамп оголосив про вихід його держави з Договору про ліквідацію РСМД через порушення Росією умов договору.

Що передбачає Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності?ДРСМД було підписано Михайлом Горбачовим і Рональдом Рейганом у Вашингтоні 8 грудня 1987 року під час радянсько-американського саміту.

Договір передбачає, що США та Росія відмовляються від виробництва, використання та зберігання балістичних ракет наземного базування середньої (від 1 тисячі до 5,5 тисяч кілометрів) і малої (від 500 до 1 тисячі кілометрів) дальності.