Визнати помилку було неприпустимо, тож Сталін доручив у рекордні строки виділити на карті України нову область. Це найбільш сонячний регіон України, який утримує першість за кількістю орних земель, врожаями зерна та обсягами вирощених овочів.

Херсонці переконують, що мають усе, крім гір, і з ними важко не погодитись. Це єдина українська область, що має вихід одразу до двох морів, у її володіннях унікальна Арабатська стрілка з термальними водами та 11 мілководних заток, озеро Сиваш з лікувальними грязями і навіть єдина в Україні і друга за розмірами в Європі пустеля — Олешківські піски. Площа - 1600 км кв, улітку пісок нагрівається до 75 градусів, і як у справжній пустелі, тут є бархани висотою до 20 метрів.

Гордістю області є унікальний заповідник "Асканія-Нова", заснований ще у 1874 році Фрідріхом Фальц Фейном. На площі у 170 гектарів у вільному випасі живуть 1000 антилоп, зебр, бізонів, коней Пржевальсього та навіть непритаманні нам птахи — страуси та австралійські ему.

Херсонська гімнастка Лариса Латиніна увійшла в історію спорту як найтитулованіша призерка Олімпійських ігор. За свою кар’єру вона 18 разів підіймалася на олімпійський п’єдестал: 9 разів за золотом, 5 разів за сріблом та 4 — за бронзою. Всього 18 медалей — рекорд, який протримався 48 років.