Причиною такої поведінки і Кучера, і депутатів області стали звинувачення одне одного у ситуації з коронавірусом в регіоні. Все почалося із того, що заступник голови облради Володимир Скоробагач звернувся до заступника Кучера – керівника штабу з протидії коронавірусу Тараса Пастуха, пише "Depo.Харків".

До теми Кладуть в коридорах: на Харківщині переповнені лікарні, місць пацієнтам не вистачає

Так, він сказав йому, що в області катастрофічна ситуація через нібито погану роботу Департаменту охорони здоров'я ОДА.

"Робота провалена, однозначно. І все, що ви говорите в майбутньому будете робити, - це все х**ня чистої води. Відписка. Я вважаю, що потрібно вживати рішучих заходів, створити штаб. Нехай його очолить губернатор нашої області", – сказав Скоробагач Пастуху.

Втім, відповісти Скоробагачу вирішив сам очільник ОДА Кучер. Він підвищив тон та з лайкою відповів на звинувачення, адресовані його заступнику.

Х**ню це ви зараз городите. Тому що ніяких немає абсолютно конкретних прикладів, які говорили про те, що у нас в Департаменті хаос. Конкретні прошу приклади... Ви зараз говорите, що в нас мало ліжок? Так! Що стіни пошарпані? Так! Що ви робили 5 років, щоб була інша ситуація? Н**ера не робили разом з Булахом на пару. Тепер ви починаєте тут комусь пред'являти претензії,
– сказав Кучер.

Він додав, що саме облдержадміністрація зараз дбає, аби у регіоні вистачало всього для порятунку людей. Кучер також крикнув, що все, що роблять депутати – це займаються балаканиною.

Після цього Скоробагач підійшов до Кучера і розмова перейшла на крики.

"Ви нічого не приймаєте, тільки др**ите! Керівника Департаменту пів року на роботі нема! Взагалі нічого нема", – кричав Скоробагач.

Після цієї перепалки Кучер звернувся до депутата Харківської облради Булаха і у відповідь на його звинувачення про хаос у департаменті охорони здоров’я обізвав його "трутнем".

Сварка в Харківській обласній раді через ситуацію з коронавірусом: відео 18+

Суперечку припинив голова обласної ради Сергій Чернов.

Що відомо про коронавірус у Харківській області?

Наразі саме на Харківщині ситуація є найбільш несприятливою. Регіон щодня встановлює рекорди за добовим приростом хворих. Лише за попередню добу на Харківщині захворіла 651 людина.

Відомо, що 5 389 хворих вже одужали, а 430 пацієнтів померли під час перебігу хвороби. Загальна кількість підтверджених випадків COVID-19 у регіоні – 26 913.