Про це голова Спецалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький написав у Facebook.

"Досудове розслідування установило, що у період з 2013 року по 2016 рік злочинною організацією у складі службових осіб ДП "СхідГЗК", службових осіб "STEUERMANN Investitions und Handelsgesellschaft mbH", а також групою осіб, які мали контроль над вказаними підприємствами, у тому числі Миколою Мартиненком, було вчинено розтрату коштів ДП "СхідГЗК" в розмірі 17,28 мільйони доларів США шляхом неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника STEUERMANN", – пояснив очільник САП.

Він зазначив, що далі зароблені на оборудці кошти перерахували на рахунки компанії STEUERMANN із використанням офшорних компаній WARGRAVE TRADING LLP" та DALLAS FUEL SA.

Читайте також: Мартиненко прокоментував своє затримання

За словами Холодницького, дії Мартиненка кваліфікували за двома статтями Кримінального кодексу – про створення злочинної організації та привласнення майна з використанням службового становища.

Він додав, що наразі Мартиненка затримали та доставили до Національного антикорупційного бюро України для проведення процесуальних та слідчих дій.

Нагадаємо, у четвер, 20 квітня, детективи НАБУ затримали колишнього народного депутата Миколу Мартиненка.