Свою особисту позицію щодо справи Шеремета начальник Генерального штабу Руслан Хомчак озвучив на зустрічі з журналістами, пише 24 канал.

Важливо Поліція відкрила провадження через блокування виїзду Антоненка до СІЗО

Хомчак сказав, якщо Антоненко дійсно винен, то має понести заслужене покарання, однак для цього потрібні надійні докази.

Наша позиція по Антоненку: наскільки мені відомо, це, дійсно, фігура, яка зіграла, скажімо так, значну роль і заслужила повагу,
– заявив головнокомандувач ЗСУ

Водночас Хомчак наголосив, що у разі невинуватості Антоненка перед ним мають вибачитися. Глава Генштабу додав, що не може оцінювати якість доказів, зібраних у справі Антоненка, і для цього є слідчі.

Справа Шеремета: головне

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року. Його підірвали в автомобілі, що належав власниці "Української правди" Олені Притулі. Про розслідування вбивства довго не було відомо жодних деталей. Через 3 роки, у грудні 2019-го правоохоронці затримали 3 підозрюваних: волонтерку, військового медика, ветерана й музиканта. Їм оголосили підозру і відправили до СІЗО.

Кого підозрюють у вбивстві журналіста:

  • військового Сил спеціальних операцій ЗСУ та музиканта Андрія Антоненка;
  • волонтерку й дитячого хірурга Юлію Кузьменко;
  • військового медика Яну Дугарь.

Усі вони свою провину заперечують, більшість українців також їх захищають. Річ у тім, що безліч доказів слідства адвокати з легкістю спростовують.