Партія "Слуга народу" взяла на себе фінансування, але для того, щоб уникнути звинувачень в передвиборчій агітації, свідомо відмовилася від будь-якої організації опитування. Про це повідомив голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко під час брифінгу 26 жовтня, інформує 24 канал.

Актуально Українці взяли участь у всенародному опитуванні від Зеленського: які результати

Що нового "слуги" розповіли про опитування

  • За словами Корнієнка, в компанії "Зе Медіа" є повна акредитація і спроможності проводити соціологічні дослідження. А одним із засновників компанії навіть є професійний соціолог.
  • Він також зазначив, що "слуги" співпрацюють з цією компанією вже не перший рік. Зокрема, мовиться про співробітництво під час парламентських виборів.
  • Компанія погодилась на відстрочку платежу, а всі розрахунки по цьому проєкту відбудуться постфактум. Саме на "Зе медіа" лежить повна відповідальність за організацію опитування.
  • За словами голови партії, зараз аналізується кількість волонтерів, графік їхньої роботи. Вони отримають відшкодування. Також партія витратить власні кошти за логістику і друк поліграфії.

То хто ж платив за всеукраїнське опитування від Зеленського

Корнієнко так і не назвав ні суми, ні конкретних спонсорів. Він лише наголосив, що це не державне фінансування. Голова партії додав, що ці спонсори представляють малий і середній бізнес і їх було понад 300. У звіті НАЗК на всі ці питання можна буде отримати відповідь, запевнив Корнієнко.


Результати екзитполів на всеукраїнському опитуванні / Інфографіка 24 каналу